De nadelen van het uitbesteden van de salarisadministratie

Er zijn tal van redenen waarom bedrijven ervoor kiezen hun loonadministratie uit te besteden. Misschien hebben ze niet de tijd of de middelen om het intern te doen, of misschien zijn ze op zoek naar een meer kosteneffectieve optie. Er zijn echter ook een aantal nadelen verbonden aan het uitbesteden van uw loonadministratie. In deze blogpost bekijken we een aantal van de belangrijkste.

Relatie, cultuur en waarden

Een van de grootste nadelen van het uitbesteden van de loonlijst is dat het moeilijk kan zijn om een goede werkrelatie met uw leverancier op te bouwen. Dat komt omdat u vaak te maken hebt met iemand die in een ander land gevestigd is en die misschien niet goed op de hoogte is van de cultuur en de waarden van uw bedrijf. Dit kan het moeilijk maken om doeltreffend te communiceren en het niveau van dienstverlening te krijgen dat u verwacht.

Kosten van salarisadministratie uitbesteden

Een ander nadeel van het uitbesteden van de loonlijst is dat het duur kan zijn. Dat komt omdat u gewoonlijk moet betalen voor de diensten van een externe leverancier, en ook voor de software of hardware die zij nodig hebben om hun werk te doen. Bovendien kan het zijn dat u, als er problemen zijn met uw loonlijst, moet betalen voor reparaties of vervangingen.

Data lekken

Tenslotteals u uw loonlijst uitbesteedt, kan het zijn dat u wat controle over uw gegevens opgeeft. Dat komt omdat uw leverancier waarschijnlijk toegang zal hebben tot gevoelige informatie zoals sofi-nummers en bankgegevens van werknemers. Als er een inbreuk op hun gegevens wordt gepleegd, kan dat uw bedrijf in gevaar brengen.

Slechts salarisadministratie gedeelte uitbesteden

Zoals u ziet, zijn er een aantal nadelen aan het uitbesteden van salarisadministratie. Daarom kan je ook kiezen voor een hybride optie. Het verschil tussen gegevens invoeren in een systeem of ze doormailen naar de boekhouder is niet heel groot. Daarom kan je kiezen voor salarissoftware als van Employes.nl waarin je zelf de data invoert en er direct een goede loonadministratie uitrolt. Beste een kijkje waard!