Energielabel verplicht voor het verhuren en verkopen van uw huis vanaf 1 januari 2021

Energielabel bij verhuur of verkoop.

Vanaf 1 januari 2021 is het verplicht voor huiseigenaren om een energielabel te overhandigen bij verhuur of verkoop van hun woning. Dit is een nieuwe overheidsmaatregel die huiseigenaren moet helpen geld te besparen op hun energierekening. Het energielabel laat zien hoe efficiënt uw huis is in termen van verwarming, koeling en elektriciteitsverbruik. Naast het energielabel ontvangt u ook een rapport met energiebesparende maatregelen die u kunnen helpen een hogere score op het label te krijgen. Met deze nieuwe maatregel hoopt de regering huiseigenaars te helpen geld en energie te besparen. Als u geïnteresseerd bent in het aanvragen van een energielabel voor uw woning kun u deze aanvragen bij een energie adviseur!

Trefwoorden die u moet opnemen:

- Energielabel aanvragen

- Energie-efficiëntie

- Bespaar geld op uw energierekeningen

Ecologische voetafdruk

Vanaf januari 2021 is het nu verplicht voor alle huiseigenaren in Nederland om een energieprestatiecertificaat (EPC) te verkrijgen wanneer zij hun woning verkopen of verhuren. Dit is een grote verandering ten opzichte van het vorige systeem, waarin een EPC alleen vereist was als de koper of huurder erom vroeg. De nieuwe wet is bedoeld om de energie-efficiëntie van woningen in Nederland te helpen verbeteren en de totale ecologische voetafdruk te verminderen.

Om uw EPC te krijgen, moet u contact opnemen met een geaccrediteerde taxateur die uw huis beoordelen en u een rapport bezorgen. Dit rapport zal de energie-efficiëntieklasse van uw huis bevatten, evenals aanbevelingen over hoe u het kunt verbeteren. Zodra u uw EPC hebt, moet u het op verzoek aan potentiële kopers of huurders ter beschikking stellen.

Adviesrapport om Energie te besparen

Behalve het energielabel krijgt u ook een adviesrapport met energiebesparende maatregelen bij uw energielabel. Dit is een nieuwe maatregel van de regering die huiseigenaars moet helpen geld te besparen op hun energierekeningen. Het rapport bevat advies op maat over hoe u de energie-efficiëntie van uw huis kunt verbeteren. Met deze nieuwe maatregel hoopt de regering huiseigenaars te helpen geld en energie te besparen.