Surfers Ear: Hoe te voorkomen en te behandelen met aangepaste zwem oordopjes

Zwemoordoppen op maat ter voorkoming van een surfersoor

Hou je ervan om tijd in het water door te brengen? Of je nu surft, zwemt of gewoon graag af en toe een duik neemt, het is belangrijk om te weten hoe je surfersoor kunt voorkomen en behandelen. Deze aandoening kan erg pijnlijk zijn en kan je ervan weerhouden om zoveel van het water te genieten als je zou willen. In dit blogbericht bespreken we wat surfersoor is, hoe je het kunt voorkomen en hoe je het kunt behandelen met aangepaste oordopjes.

Wat is een surfers oor?

Surfer's ear is een aandoening die optreedt wanneer het uitwendige oor verstopt raakt met oorsmeer of andere vuildeeltjes. Daardoor kan het oor ontstoken raken, wat tot pijn en infectie kan leiden. Surfer's ear komt het meest voor bij mensen die veel tijd in het water doorbrengen, maar het kan ook voorkomen bij mensen die in een vochtig klimaat leven of die allergieën hebben.

Hoe voorkomt u surfer's ear?

Er zijn verschillende dingen die u kunt doen om surfer's ear te voorkomen:

  • Draag aangepaste zwemoordopjes: Op maat gemaakte zwemoordopjes zijn zo ontworpen dat ze goed in uw oren passen en water buiten houden. Ze zijn gemaakt van zachte, comfortabele materialen die uw huid niet irriteren.
  • Vermijd uw hoofd gedurende lange tijd onder water te houden.
  • Droog uw oren goed af na het zwemmen of douchen.
  • Gebruik een oordruppel
  • Voorkom dat u water in uw oren krijgt.

Kortom: Een Surfer's ear is een aandoening die optreedt wanneer het buitenoor verstopt raakt met oorsmeer of water. Dit kan pijn, infectie en gehoorverlies veroorzaken. De aandoening is ook bekend onder de naam exostose of benige uitgroei. Het komt het meest voor bij mensen die veel tijd in koud water doorbrengen, zoals surfers, zwemmers en duikers.

Bij Audinc kunnen we je helpen dit te voorkomen en bieden we zwemoordoppen op maat aan.